Havre

Hållbara livsmedelskedjor

IVL Svenska Miljöinstitutet arbetar med hållbarhet längs hela livsmedelskedjan, i nära samverkan med bransch och offentlig verksamhet.

Samtidigt arbetar vi med teknik och metodutveckling för framtidens hållbara livsmedelsproduktion i samarbete med företag, myndigheter och forskare. Vårt fokus sträcker sig även till att minska matsvinnet och spara resurser genom förbättrad hantering av livsmedel i hela kedjan.

Pågående forskning inom livsmedel

Tjänster IVL erbjuder inom livsmedel

Senaste nyheterna inom livsmedel

Kontakta IVL:s livsmedelsexperter

Elvira Molin ivl personal

Elvira Molin

Hållbar upphandling
och livscykelanalys

elvira.molin@ivl.se Länk till annan webbplats.

Porträtt av man med grå bakgrund

Michael Martin

Livscykelanalys och hållbara livsmedelssystem

michael.martin@ivl.se Länk till annan webbplats.

A portrait of a woman

Maria Ahlm

Matsvinn och cirkulära flöden

maria.ahlm@ivl.se Länk till annan webbplats.